Zadnje novice

Sekcija živilskih dejavnosti pri OZS organizira izobraževanje “Transmaščobne kisline v živilih ter blažilni ukrepi in referenčne ravni za zmanjšanje prisotnosti akrilamida v živilih”.
Izobraževanje bo potekalo v sredo 24.04.2019 ob 14. uri v prostorih OZS Ljubljana, Celovška 69, 1000 Ljubljana, velika sejna.

Kotizacija za člane OZS in njihove zaposlene: 25 €
Za ostale udeležence: 50 €

Program strokovnega izobraževanja:
Omejitev vsebnosti transmaščobnih kislin v živilih:
-Kratek pregled maščob s poudarkom na transmaščobnih kislinah: kaj so, kako nastanejo, kje jih najdemo in zgodovina njihove uporabe;
-Pravilnik o največji dovoljeni vsebnosti transmaščobnih kislin v živilih;
-Zahteve Uredbe 1169/2011 o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom glede označevanja maščob;
-Praktični primeri pregleda izdelkov, ki so lahko vir transmaščobnih kislin, in njihovih označb ter primeri dobre proizvodne prakse, s     katero omejimo njihovo vsebnost oziroma preprečimo nastanek.

Zagotavljanje blažilnih ukrepov in referenčnih ravni za zmanjšanje prisotnosti akrilamida v živilih:
-Kratek pregled tvorbe akrilamida: kaj je, kako nastane in živila, ki ga vsebujejo;
-Zahteve Uredbe Komisije (EU) 2017/2158 o blažilnih ukrepih in referenčnih ravneh za zmanjšanje prisotnosti akrilamida v živilih;
-Praktični primeri pregleda izdelkov, ki so lahko vir akrilamida, ustrezni blažilni ukrepi ter primeri dobre proizvodne prakse, s katero     preprečimo nastanek akrilamida.

Predavala bo Blaža Nahtigal, dr. živilskih znanosti.

Preberite PODROBNEJŠI PROGRAM IZOBRAŽEVANJA in PRIJAVA

Vljudno vabljeni!