Zadnje novice

četrtek, 07. april 2022, ob 12. uri

Boste uveljavljali pomoč gospodarstvu pri odpravi škode zaradi dviga cen energentov?
VLOGO MORATE ODDATI DO 15. APRILA.  Vse o pogojih in oddaji vloge boste izvedeli na našem webinarju. O ukrepu pomoči zaradi rasti cen energentrov lahko preberete tudi BLOG na spletni strani OZS.

Dne 4. 3. 2022 je bil v Uradnem listu RS št. 29/22, objavljen Zakon o ukrepih za omilitev posledic dviga cen energentov v gospodarstvu in kmetijstvu (ZUOPDCE). Zakon predvideva pomoč za gospodarstvo pri odpravi škode zaradi dviga cen energentov. Višina pomoči je odvisna od deleža, ki ga stroški energije predstavljajo v poslovnih odhodkih upravičenca in od višine čistih prihodkov od prodaje.

Vloga za pomoč “NF-IzjavaEnerg” je že na voljo na eDavkih. Rok za oddajo vloge je 15. april 2022. Finančna uprava bo na podlagi uspešno obdelanih izjav izplačala pomoč 5. maja 2022.

Vsebina seminarja:
— Kdo se šteje za upravičenca do pomoči?
— Pogoji za prejem sredstev.
— Kako izračunati višino pomoči in limit.
— Oddaja vloge.
— Vračilo neupravičeno prejetih sredstev.

Predvideno trajanje je cca 2 šolske ure.

Predavateljica:
Jasmina Malnar Molek je svetovalka v Svetovalnem centru Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Predavateljica ima več kot 29 let delovnih izkušenj s področja financ, računovodstva in davkov, ki jih je pridobila v družinskem podjetju in finančni organizaciji. Je članica Strateškega sveta za debirokratizacijo na davčnem področju in avtorica številnih člankov z računovodskega in davčnega področja. V zadnjih treh letih je izvedla več kot 100 predavanj širom Slovenije.

Informacije o prijavi, odjavi in plačilu kotizacije preberite TUKAJ

Vljudno vabljeni.