Zadnje novice

Po interventni zakonodaji bodo delodajalci prejeli pomoč zaradi dviga minimalne plače. Kdo bo do pomoči upravičen, kakšni so pogoji, do kdaj je potrebno oddati vlogo in v kakšni višini bo pomoč izplačana?
Preverili bomo določbe Pravilnika o merilih sorazmernosti pri pogoju ugotavljanja znižanja prihodkov. Je prinesel kaj novega? Se je spremenil izračun pri popoldanskih s.p.-jih? Kako izračunati upad, če je nosilec dejavnosti v bolniškem staležu ali je delno zavarovan preko s.p.-ja?

Program:
1. Subvencija minimalne plače po PKP8
– Plača, minimalna plača in osnovna plača
– Nadomestilo plače in minimalna plača
– Kdo je upravičen do subvencije?
– Kateri dodatki se vštevajo v minimalno plačo in kdaj se dodatek izvzema?
– Izračun subvencije
– Oddaja vloge
– Kdo in kdaj bo moral subvencijo vrniti?
– Ukrep v drugi polovici leta 2021

2. Pravilnik o merilih sorazmernosti
– Za katere ukrepe velja?
– Izračun upada prihodkov
– Vračilo pomoči

Petek, 26.03.2021 ob 10. uri

Predavatelja:
–  Jasmina Malnar Molek, Svetovalka v Svetovalnem centru Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Predavateljica ima več kot 28 let delovnih izkušenj s področja financ, računovodstva in davkov, ki jih je pridobila v družinskem podjetju in finančni organizaciji. Je članica Strateškega sveta za debirokratizacijo na davčnem področju in avtorica številnih člankov z računovodskega in davčnega področja.
–  Jure Dermastja, Vodja službe za pravne, kadrovske in splošne zadeve. V okviru svetovanja pokriva področja civilnega, gospodarskega in delovnega prava. Na OZS je pristojen za reševanje sistemskih težav. Je avtor člankov v reviji Obrtnik podjetnik ter predavatelj za mojstrske izpite. Pretekle izkušnje je pridobival pretežno v odvetništvu, kjer je vrsto let pokrival gospodarsko in delovno pravo ter v tem sklopu svetoval domačim in tujim strankam ter jih zastopal pred sodišči in drugimi državnimi organi.

Kotizacija: 
-za člane OZS in njihove zaposlene 61 €
-za ostale udeležence 122 €

PRIJAVA in VEČ INFORMACIJ

Vljudno vabljeni!