Zadnje novice

Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki je začel veljati 16. novembra 2020, z namenom omejitve stikov in gibanja prebivalstva ter zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, zaostruje obstoječe izjeme glede izvajanja dejavnosti in začasno prepoveduje ponujanje in prodajanje blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slovenije.

Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji dovoljuje nekatere izjeme, ki so nujno potrebne za zagotavljanje osnovnih potreb družbe oziroma so pomembne za zagotavljanje varnosti in zdravja.

Področje uporabe in izjeme, navedene v 2. členu Odloka, se po neobvezujočem mnenju ministrstva tolmačijo na način, ki izhaja iz spodnjih točk

Kaj vse lahko delamo? Podrobno po SEKCIJAH, preberite TUKAJ.

Področje uporabe
-Z Odlokom so prepovedane vse dejavnosti, pri katerih gre za odnos podjetje – potrošnik (B2C) in niso navedene med izjemami.

-Z Odlokom se ne ureja razmerij med podjetji (B2B).
-O Odlokom se ne ureja tehničnih pregledov.
-Sproščanje področnih dejavnosti urejajo pristojna ministrstva (na primer kulturne ustanove, športno rekreacijske storitve).

Podrobnejša pojasnila o Izjemah preberite na TEJ POVEZAVI.


Vir: GOV.SI in OZS